preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

 

      I naša škola sudjeluje

         u projektu Drvokod

 

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
 

 

https://volimbiologiju.weebly.com/

 

 

____________________________________

 

Web stranica za Prirodu i Biologiju

Učiteljica Ivana Moguš

 

 

PONUDE

 

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

 

 

Face to face

« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa mi se što naša škola sudjeluje ueksperimentalnom programu "Škola za život".
Časopis Bug
Igre - bug.hr
15.10.2021. 12:05
Stubbs the Zombie i Paladins Epic Pack besplatni na Epic Games Storeu
Tjedna smjena besplatnih igara nam u novom krugu donosi nešto stariju akcijsku avanturu Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, kao i ekskluzivni Epic Pack za free-to-play pucačinu Paladins

15.10.2021. 06:00
Bytezone Bullet - za igranje, spavanje i gurkanje po sobi i stanu
Ovo je jedna od onih igraćih stolica koja ima želju prisvojiti vašu stražnjicu i više od osam sati dnevno pa se osim radne/igraće stolice može koristiti i kao ležaljka za spavanje, odmor i drugo nemicanje.

Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 403
Arhiva naših vijesti

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Sukob interesa.pdf

Popis lektire

Eko kutak

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

 

Povijest


Kako je osnovno školstvo imalo najdužu tradiciju i bilo najbolje organizirano, razvoj predškolskog odgoja i srednjeg školstva čazmanskog kraja, skoro se cijelo vrijeme vezalo za Osnovnu školu Milana Novačića u Čazmi. Krajem pedesetih godina u sastav škole osim područnih škola u Cerini, Dapcima, Grabovnici, Martincu, Mikloušu, Pobjeniku i Vrtlinskoj(kasnije u Lipovčanima, i na kraju u Dragancu ) ušao je i Dječji vrtić Josipa Radanovića i odjel bjelovarske Gimnazije. Kako se uočilo da takva koncepcija koči razvoj pojedinih segmenata počeo je proces razdvajanja, tako da danas imamo školske ustanove u posebnim zgradama: Dječji vrtić « Pčelica «, Osnovnu školu Čazma i Srednju školu.

            Kronološki gledano, tek 17. lipnja 1957. godine donosi se odluka o uvođenju mjesnog samodoprinosa za područje mjesta Čazme, a odnosi se na radove na cesti do škole i iskop temelja za gradnju. Godine 1960. odobravaju se sredstva za dovršenje ceste do škole i dovršenje škole u Pobjeniku. Odlukom NOO Čazma od 16. prosinca 1959. godine škola dobiva naziv Osnovna škola « Milan Novačić «. Tada dolazi i do prve velike reorganizacije osnovnih škola na području općine. Već sljedeće godine uvodi se samodoprinos za izgradnju II. etape škole. 1978. godine gradi se kotlovnica i instalira centralno grijanje; dograđuje se ŠS dvorana; 1979. godine je potpuno dovršeno centralno grijanje i sportska dvorana, te se otkupljuje zemljište za gradnju PŠ Mikolouš. Izgradnjom nove zgrade PŠ Dapci i druge faze matične škole u Čazmi stvoreni su uvjeti za rad školske kuhinje koju koristi oko 400 učenika

            Škola je cijelo poslijeratno razdoblje aktivno sudjelovala u javnom životu svoje sredine i šire zajednice.

            Godine 1991. škola mijenja svoj naziv u OŠ Čazma. Novom teritorijalnom podjelom bivše općine Čazma, godine 1994./95. škola je preuzela PRO G. Draganec.

 Posljednji ostvaren projekt je bila izgradnja tunela, koji spaja školu s školsko – športskom dvoranom. Škola je danas suvremeno opremljena odgojno - obrazovna ustanova unutar koje djeluje i školska knjižnica te informatička učionica.

           Najnoviji planirani projekt škole je dogradnja školske zgrade, koji će se , nadamo, u skoroj budućnosti  i ostvariti.
preskoči na navigaciju