preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Uspostava sustava razvoja

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
Događanja u školi...

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

   Djeca, prijatelji u prometu

Face to face

Monografija

 
             
 

''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.''

« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Web stranicu naše škole posjećujem:

Časopis Bug
Vijesti @ Games Master
22.08.2017. 12:34
Najavljen Age of Empires 4
Microsoft je potvrdio da se poznati RTS serijal Age of Empires nastavlja sa službenom najavom četvrtog nastavka serijala

21.08.2017. 21:39
Final Fantasy XV stiže na PC
Square Enix i Nvidia su potvrdili da uspješni JRPG Final Fantasy XV iduće godine napokon stiže na PC

Sportske vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Arhiva naših vijesti

 

Naša web stranica ušla u TOP 10!!!

 

Školski odbor

Popis lektire

Eko kutak

Važni dokumenti

 


    

       

       

 

CARNet Online enciklopedija

  

 

 

 

 

 

 

Slobodno vrijeme ...

      

        

               

              

              

   

       

     

      

       

 

Kulturni kutak OŠ Čazma

Učenici i njihovi učitelji sudjeluju tijekom godine na mnogim kulturnim događanjima u našem gradu, ali i izvan njega. Na ovoj stranici saznat ćete koja smo kulturna događanja posjetili i u kojima smo sudjelovali.

Stoga smo ovu stranicu jednostavno nazvali

.

2.a i 3.b sudjelovali na ovogodišnjem Cvjetnom korzu u Čazmi...
Anita Mikulandra / datum: 30. 6. 2017. 18:35

Učenici 2.a i 3.b te članovi Društva Naša djeca Čazma koji su ujedno i učenici naše škole sudjelovali na ovogodišnjem Cvjetnom korzu u  Čazmi...
Nekoliko fotografija pogledajte pod opširnije, a ostale fotografije na službenoj web stranici grada Čazme...


[OPŠIRNIJE]Obavijest za 2. razrede osnovne škole
Anita Mikulandra / datum: 6. 6. 2017. 19:57


[OPŠIRNIJE]Prijam za predstavnice Malog zbora OŠ Čazma
Anita Mikulandra / datum: 1. 6. 2017. 09:30

Mali zbor Zlate Gjungjenac Gavella iz OŠ Čazma, pod vodstvom profesorice Nikoline Brajković Draguljić, predstavljao je Bjelovarsko-bilogorsku županiju na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. To natjecanje po svom značenju jednako je Državnom natjecanju pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske, a Mali zbor Zlate Gjungjenac Gavella iz OŠ Čazma u konkurenciji 16 zborova osvojio je zlato.
Kako bi im čestitao na postignutom uspjehu, v.d. ravnateljicu Gordanu Jančić, voditeljicu Brajković Draguljić i predstavnice Malog zbora ugostio je u utorak, 30. svibnja, gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak te im za uspomenu na postignuti uspjeh uručio fotografiju grada Čazme, autora Davora Kirina.

Preuzeto sa službene stranice grada Čazme. Fotografije pogledajte pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]2. Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva
Anita Mikulandra / datum: 16. 5. 2017. 09:15

Na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva održanom  u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) Zagreb 12. i 13. svibnja 2017. rock sastav naše škole osvojio je 1. mjesto. Festival je organizirala Glazbena udruga Opus. u nekoliko kategorija: Mladi autori, Mjuzikl i Školska mjuza u kojoj su nastupali i učenici naše škole (Ida Ivačević, Ivan Devčić, Stela Dužićan i Leonardo Gibanjek) pod vodstvom nastavnice Glazbene kulture Nikoline Brajković - Draguljić.

Školska mjuza - poredak

1. nagrada
OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica - Balleilakka
OŠ Ivana Novaka, Macinec, Čakovec - Đelem, đelem
OŠ „August Cesarec“, Ivankovo - The Hardest thing
OŠ Borovje, Zagreb - Himna OŠ Borovje
OŠ Čazma, Čazma - Zombie

2. nagrada
OŠ Bogumila Tonija, Samobor - Hallelujah
OŠ Rugvica, Rugvica - Naranča
OŠ „Stanovi“, Zadar - Sanjajte, sanjajte
OŠ Matije Gupca, Zagreb - Škatulica


[OPŠIRNIJE]Održan 3. pub kviz u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma
Anita Mikulandra / datum: 8. 5. 2017. 20:01

Održan je još jedan pub kviz u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi, koji postaje sve popularniji i posjećeniji. Našu školu predstavljala je sjajna ekipa koja je drugi put odnijela 1. mjesto. Na 1. i 3. pub kvizu ekipa naše škole (Anita Ivanušec Pocrnčić, Ivana Kosić, Nikolina Mikušić, Nikolina Huđber Mesar i Tatjana Somer) osvojila je 1. mjesto dok su na 2. kvizu bile odlične druge.

Čestitamo!!!

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Učenici Škole za klasični balet - Odsjek za narodne plesove demonstrirali plesove našim učenicima
Anita Mikulandra / datum: 5. 5. 2017. 18:40

Školovanje budućih mladih plesača u našoj sredini gotovo je isključivo vezano uz školu za klasični balet u Zagrebu, jer je to jedina srednja umjetnička škola ovakvog tipa u Republici Hrvatskoj.

Odjel za narodne plesove nastavnim planom i programom odgaja plesače i pjevače za Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, ali s vremenom postaje rasadište školovanih umjetničkih voditelja u folklornim ansamblima, školama i pučkim učilištima, te tako brine o očuvanju naše kulturne baštine.

KUD Graničar u suradnji sa Školom za klasični balet - Odsjek za narodne plesove i Valentinom Šepak Molnar organizirali su  demonstraciju narodnih plesova iz različitih dijelova naše domovine učenicima 1. do 4. razreda te učenicima 7. i 8. razreda. Plesove su plesali polaznici Škole za klasični balet - Odsjek za narodne plesove iz Zagreba. Na kraju prezentacije plesova učenici su zaplesali zajedno sa plesačima. Učenici su bili oduševljeni viđenim.

Fotografije pogledajte pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Sjajan uspjeh Zbora Zlate Gjungjenac Gavella OŠ Čazma
Anita Mikulandra / datum: 5. 5. 2017. 18:18

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži i ove su se godine održale u Varaždinu. Ovo natjecanje po  svom značenju jednako je  Državnom natjecanju pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske. Na ovoj manifestaciji u dva dana u više kategorija nastupitlo je rekordnih 46 zborova iz cijele Hrvatske što čini ukupno 1700 sudionika. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljao je pod vodstvom profesorice Nikoline Brajković Draguljić  Mali zbor Zlate Gjungjenac Gavella iz OŠ Čazma. Naše djevojčice nastupile su jučer i u konkurenciji 16. zborova osvojile zlato. Za ovaj najveći uspjeh zbora  OŠ Čazma zaslužno je pedesetak učenica OŠ Čazma i njihova voditeljica prof. Nikolina Brajković Draguljić koja svoju ljubav prema glazbi i pjevanju prenosi generacijama učenika.


[OPŠIRNIJE]Učenici OŠ Čazma na Supermaratonu...
Anita Mikulandra / datum: 3. 4. 2017. 21:18

Učenici OŠ Čazma sudjelovali su na Supermaratonu 2017. u atletskim natjecanjima i zabavnim igrama, a mali folkloraši su zabavljali gledatelje. 

Fotografije pogledajte u Fotogaleriji...


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom Jelenom Pervan
Anita Mikulandra / datum: 31. 3. 2017. 08:44

U petak 17. 3. 2017. u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma učenici četvrtih razreda OŠ Čazma susreli su se sa književnicim za djecu, Jelenom Pervan.
Književnica je učenicima čitala ulomke iz svoje knjige "Brbljava Iva", a susret je organiziran u sklopu poticanja čitanja za mlađu populaciju.

Vijest preuzeta sa stranice grada Čazme.

Nekoliko fotografija pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Plastični čepovi za oboljele od leukemije i limfoma
Anita Mikulandra / datum: 7. 2. 2017. 19:37

Početkom školske godine naša škola uključila se u akciju prikupljanja plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma u Republici Hrvatskoj. Prikupljeno je 35 kg  čepova koji će biti dostavljeni Udruzi, a ovim putem se zahvaljujemo svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji.


[OPŠIRNIJE]Učenici 1. - 4. razreda sudjelovali u manifestaciji "Noć muzeja 2017."
Anita Mikulandra / datum: 29. 1. 2017. 16:25

Učenici nižih razreda matične OŠ Čazma pogledali su dana 27. siječnja  2017. godine u Centru za kulturu grada Čazme predstavu "Svirko Svemirko" u izvedbi bjelovarskog amaterskog kazališta u sklopu manifestacije "Noć muzeja 2017.". Glavni glumci bila su djeca koja su zanimljivo i profesionalno dočarala napetu potragu za jednom princezom i jednim kanarincem. Scenom su dominirala nasmiješena i iskrena dječja lica u maštovitim i efektnim kostimima. Predstavu su pratili zanimljivi songovi. Učenici su uživali u predstavi i u školu se vratili prepuni dojmova.

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Adventski sajam u Čazmi...
Anita Mikulandra / datum: 21. 12. 2016. 09:23

U organizaciji Udruženja obrtnika Čazma, uz potporu Grada Čazme i Komunalija održan je adventski sajam u Čazmi. Na otvorenju su nastupili mali folkloraši i zboraši OŠ Čazme (voditeljice Zorica Kučan Vrlac i Nikolina Brajković Draguljić ) te plesna i dramska skupina OŠ Čazma (voditeljice Andreja Mrazović i Mirela Kojić).

Fotografije pod opširnije...

 


[OPŠIRNIJE]Posjet Interliberu i HNK
Anita Mikulandra / datum: 24. 11. 2016. 09:49

Učiteljica Nikolina Brajković - Draguljić


[OPŠIRNIJE]Snimanje spota sa Ninom Donelli
Anita Mikulandra / datum: 21. 11. 2016. 22:02

21.11.2016.zbor OŠ Čazma pozvan je sudjelovati u spotu poznate slovenske pjevačice Nine Donelli, koji je sniman na imanju  Salaj sa pjesmom "Božić je tu". Pjevačica Nina bila je zadovoljna nastupom 34 pjevačice zbora koje su drage volje nastupile sa njom u spotu koji ce uskoro biti objavljen. Ugodna i vesela Nina počastila je zbor sa prigodnim božićnim kolačićima, podijelila im autograme i sa svakom zborašicom se fotografirala. Hvala Nina!

Učiteljica Nikolina Brajković - Draguljić

Više fotografija pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Lutkarska predstava "Dobro se dobrim vraća"
Anita Mikulandra / datum: 7. 10. 2016. 17:40

Dana 6. listopada 2016. godine, učenici od 1. do 4. razreda matične škole i učenici PRO Dapci, PRO Miklouš i PRO Gornji Draganec uživali su u lutkarskom mjuziklu "Dobro se dobrim vraća" u izvedbi Produkcije Z iz Splita.Veseli lutkarski mjuzikl govori o dobrim djelima koje od malena trebamo činiti jedni drugima, jer se svako dobro djelo dobrim djelom vraća.

Priča se događa u Jadranskom moru, među ribicama, uz čak osamnaest veselih dječjih pjesama. Naime, kada se hobotnica, stari neprijatelj malih ribica nađe u životnoj opasnosti, one joj svejedno priskaču u pomoć. U tom trenutku među njih dolazi bakalar, riba koju nitko nije poznavao i prema kojoj svi u početku iskazuju nepovjerenje, samo zato što je drugačija od njih. No, čim zaprijeti nova opasnost, pokaže se da se u muci poznaju junaci. Oni koji su u početku izgledali drugačiji od nas postanu pravi iskreni prijatelji, pa na kraju tolerancija i međusobno povjerenje pobijedi sve predrasude, a svako dobro djelo dobrim se djelom vrati.


[OPŠIRNIJE]Kazališna predstava ˝Dobro se dobrim vraća˝
Anita Mikulandra / datum: 1. 10. 2016. 20:01

U četvrtak, 6. listopada 2016. u Centru za kulturu grada Čazme bit će prikazana lutkarska predstava  ˝Dobro se dobrim vraća˝ u izvedbi Produkcije ˝Z˝ iz Splita. Lutkarski mjuzikl o dobrim djelima koje od malena trebamo činiti jedni drugima, jer se svako dobro djelo dobrim djelom vraća.

Početak predstave je u 13:45 sati. Predstava je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda. Cijena ulaznice je 12 kuna.

 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan 3. – 9.10.2016.
Anita Mikulandra / datum: 28. 9. 2016. 22:42

Društvo “Naša djeca” Čazma objavljuje detaljan program Dječjeg tjedna koji će se održavati od 3. do 9. listopada u Čazmi.

Uz DND Čazma, u organizaciji ove sada već tradicionalne manifestacije sudjeluju Dječji vrtić “Pčelica” Čazma i Osnovna škola Čazma.


[OPŠIRNIJE]Rockeri iz Čazme na stranici Profila...
Anita Mikulandra / datum: 26. 9. 2016. 18:27

Od početka školske godine njih tridesetak marljivo vježba u podrumu škole s vrijednom i omiljenom učiteljicom glazbene kulture Nikolinom Brajković  Draguljić. Repertoar koji sami odabiru svladava prva i druga postava banda. Za prve nastupe spremni su nakon dva do tri mjeseca upornoga vježbanja po pomno složenome rasporedu.

Više na linku https://shar.es/1xe7y4.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju