preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

 

      I naša škola sudjeluje

         u projektu Drvokod

 

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
 

 

https://volimbiologiju.weebly.com/

 

 

____________________________________

 

Web stranica za Prirodu i Biologiju

Učiteljica Ivana Moguš

 

 

PONUDE

 

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

 

 

Face to face

« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa mi se što naša škola sudjeluje ueksperimentalnom programu "Škola za život".
Časopis Bug
Igre - bug.hr
15.10.2021. 12:05
Stubbs the Zombie i Paladins Epic Pack besplatni na Epic Games Storeu
Tjedna smjena besplatnih igara nam u novom krugu donosi nešto stariju akcijsku avanturu Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, kao i ekskluzivni Epic Pack za free-to-play pucačinu Paladins

15.10.2021. 06:00
Bytezone Bullet - za igranje, spavanje i gurkanje po sobi i stanu
Ovo je jedna od onih igraćih stolica koja ima želju prisvojiti vašu stražnjicu i više od osam sati dnevno pa se osim radne/igraće stolice može koristiti i kao ležaljka za spavanje, odmor i drugo nemicanje.

Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 403
Arhiva naših vijesti

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Sukob interesa.pdf

Popis lektire

Eko kutak

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

 

Kulturni kutak OŠ Čazma

Učenici i njihovi učitelji sudjeluju tijekom godine na mnogim kulturnim događanjima u našem gradu, ali i izvan njega. Na ovoj stranici saznat ćete koja smo kulturna događanja posjetili i u kojima smo sudjelovali.

Stoga smo ovu stranicu jednostavno nazvali

.

Izlet na Poljanak
Nikolina Huđber Mesar / datum: 18. 11. 2019. 17:07

Osnovna škola Čazma u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Garjevica iz Čazme organizirala je 26. 10. 2019. izlet na Poljanak, brdašce između Suhaje i Pobjenika. Cilj izleta bio je boravak i druženje u prirodi.

Izlet je bio predviđen za učenike i njihove roditelje. Okupljanje je bilo u 9.30 ispred Osnovne škole Čazma. Automobilima smo se zaputili do šume u Suhaji. Vođa puta Mladen Kolenc upoznao je prisutne s nekim zanimljivim informacijama o Moslavačkoj gori. Saznali smo da je to jedno od najstarijih gorja Europe te da se na tom području rano razvio život i pojavili se dinosauri. U rudniku betonitne gline u Gornjoj Jelenskoj pronađeni su ostatci praslona koji se danas nalaze u Prirodoslovnom muzeju u Zagrebu. Saznali smo i da Moslavačka gora krije poludrago i drago kamenje, a upravo od kamenja koje potječe iz Moslavačke gore izrađena je kruna norveške princeze. Izradio ju je draguljar iz Zagreba, a podatci o njemu nalaze se u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Nedaleko sela Vrtlinska vršilo se i iskapanje zlata. Smatra se da je na području Moslavačke gore u srednjem vijeku bilo nekoliko utvrđenih gradova, samostana i manastira, a njihov je zadatak bio obraniti Čazmanski kaptol od najezde Turaka. Nakon odlaska Turaka stanovništva gotovo i nije bilo pa su pašnjaci podivljali i pretvorili se u šumu. Stanovnici koji su dolazili iz drugih krajeva zauzimaju rubna područja, a u samu goru više ne ulaze kako bi se nastanili.