preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
Događanja u školi...

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

   Djeca, prijatelji u prometu

Face to face

Monografija

 
             
 

''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.''

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Web stranicu naše škole posjećujem:

Časopis Bug
Igre - bug.hr
23.01.2019. 06:00
Pillars of Eternity II: Deadfire uskoro dobiva borbu na poteze
Obsidian će za par dana prošiririti svoj najnoviji RPG besplatnom nadogradnjom koja će drastično promijeniti način na koji ćete ga igrati

22.01.2019. 16:01
Kako postati profesionalni game developer?
Razvoj igara je vrlo specifičan segment programiranja. Morate znati pričati priču, pisati scenarij i zadržati igrača uz igru, ali i rješavati probleme s kojima se drugi programeri ne suočavaju!

Sportske vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Arhiva naših vijesti

 

Naša web stranica ušla u TOP 10!!!

 

Školski odbor

Popis lektire

Eko kutak

Važni dokumenti

 


    

       

       

 

CARNet Online enciklopedija

  

 

 

 

 

 

 

Slobodno vrijeme ...

      

        

               

              

              

   

       

     

      

       

 

Kulturni kutak OŠ Čazma

Učenici i njihovi učitelji sudjeluju tijekom godine na mnogim kulturnim događanjima u našem gradu, ali i izvan njega. Na ovoj stranici saznat ćete koja smo kulturna događanja posjetili i u kojima smo sudjelovali.

Stoga smo ovu stranicu jednostavno nazvali

.

Luka Bulić sa pjevačkim zborom OŠ Čazma na imanju Salaj
Anita Mikulandra / datum: 12. 11. 2018. 22:40

HRT je pozvao naše male zborašice na snimanje emisije za djecu "Luka i prijatelji" 12.11. 2018. na imanju Salaj u Grabovnici. Tema je bila božićno svjetlo. Luka Bulić je razgovarao  sa djecom, pjevao božićne pjesme te se sa svakim učenikom slikao i dao im autogram.

Učiteljica Nikolina Brajković - Draguljić

Nekoliko fotografija pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Od ove godine bjelovarsko - bilogorski župan uveo nagrađivanje najuspješnijih učenika BBŽ
Anita Mikulandra / datum: 11. 7. 2018. 16:27

Bjelovarsko - bilogorski župan Damir Bajs donio je odluku kojom se nagrađuju najuspješniji učenici u županiji. Nagrađeni su učenici koji su osvojili 1., 2. ili 3. mjesto na državnom natjecanju. Priznanja je dobilo 28 učenika osnovnih i srednjih škola te 2 pjevačka zbora.

Naš pjevački zbor također je dobio nagradu za osvojenu srebrnu plaketu na Državnoj smotri zborova u Varaždinu. Nagradu su preuzele mentorica Nikolina Brajković - Dragiljić i jedna predstavnica školskog zbora.

Čestitamo!

Vijest preuzeta sa internetske stranice bjelovar.info.


[OPŠIRNIJE]Župan Damir Bajs, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj i članice mentorskog tima u savjetničkom posjetu s ciljem pružanja podrške i pomoći našoj školi
Anita Mikulandra / datum: 4. 7. 2018. 06:30

Župan Damir Bajs, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj i članice mentorskog tima u savjetničkom posjetu s ciljem pružanja podrške i pomoći našoj školi posjetili su OŠ Čazmu 27. lipnja 2018.

Budući da se posjet odvijao kada je nastavna godina završila i kada školskim hodnicima ne odzvanjaju glasovi učenika odlučili smo goste dočekati pjesmom i plesom učenika naše škole koji su ujedno i članovi KUD Graničar - Čazma.

Uz pjesmu i ples željeli smo iskazati našu ustrajnost, sreću, zadovoljstvo i ponos što smo dio jednog procesa od samog početka i što ćemo kao eksperimentalna škola omogućiti pozitivne promjene u školstvu jer vjerujemo da kurikularna reforma po prvi puta donosi jasan, čvrst i sveobuhvatan okvir promjena obrazovnog sustava po vertikali od vrtića do fakulteta. Zadovoljni smo što ćemo kao škola biti dio novog kurikuluma i time omogućiti pozitivne promjene u školstvu.

Ravnateljica OŠ Čazma:

Lidija Osman,mag.prim.educ.

Fotografije se nalaze u Fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]3. Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva
Anita Mikulandra / datum: 18. 5. 2018. 10:02

Na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva održanom  u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) Zagreb 17. svibnja 2018. 2 skupine naše škole osvojile su izvrsno 2. mjesto. Festival je organizirala Glazbena udruga Opus u nekoliko kategorija: Mladi autori, Mjuzikl i Školska mjuza u kojoj su nastupali i učenici naše škole sa 2 predstavnika - Moslavački plesovi (folklor) i Despacito pod vodstvom nastavnice Glazbene kulture Nikoline Brajković - Draguljić.

Učiteljica Nikolina Brajković - Draguljić

Fotografije pod opširnije...

 


[OPŠIRNIJE]Na primanju kod predsjednice...
Anita Mikulandra / datum: 18. 5. 2018. 09:44

Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar - Kitarović primila je najuspješnije učenike i njihove mentore 16. svibnja 2018. godine u Uredu predsjednice RH.

Primanju su prisustvovali nagrađeni učenici i njihovi  mentori koji su bili na državnom natjecanju. Našu školu predstavljao je školski zbor - zlatna plaketa ( 1 predstvnica zbora) i mentorica Nikolina Brajković Draguljić te odbojkaška ekipa - 5. mjesto (1 predstavnica ekipe) i mentorica Zrinka Birt.

Učteljica Nikolina Brajković Draguljić

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Bili smo na državnoj smotri zborova u Varaždinu
Anita Mikulandra / datum: 5. 5. 2018. 18:39

Zbor Zlate Gjungjenac - Gavella OŠ Čazma osvojio na 61. glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži u Varaždinu SREBRNU PLAKETU sa 88 bodova u svojoj kategoriji. Natjecalo se 20 zborova u A kategoriji iz cijele Hrvatske, a državno natjecanje je trajalo 2 dana. U sklopu natjecanja održana su 4 koncerta. Zborovi su bili podijeljeni po kategorijama.

Prezadovoljni smo uspjehom zbora naše škole jer treba biti izabran u cijeloj državi i doći na državno natjecanje te postići visoko srebro, skoro zlato. U zboru imamo najviše učenica 1.i 2. razrrda što znači da će zbor trajati još puno godina i nadamo se odlasku na državna natjecanja.

Učiteljica Nikolina Brajković - Draguljić

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Festival znanosti 2018. - Suvremeni Magellani u potrazi za dalekim krajevima
Anita Mikulandra / datum: 20. 4. 2018. 11:50

Učenici 8.c i 8.d razreda matične škole sudjelovali su pod vodstvom profesorica Tatjane Somer i Nikoline Mikušić u radionici naslovljenoj „Suvremeni Magellani,“ održanoj 19. travnja u prostorima Gradske knjižnice Slavka Kolara u Čazmi. Radionica je dio nacionalne manifestacije  Festival znanosti, koja se u Hrvatskoj kontinuirano održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti mladim ljudima putem raznih predavanja, izložbi i radionica. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti bila su otkrića. Ferdinand Magellan prvi je čovjek koji je oplovio svijet te otkrio morski prolaz između Ognjene zemlje i Patagonije. Tijekom radionice učenici su po uzoru na Magellanovo putovanje izradili vlastitu turističku ponudu, obuhvativši neka od mjesta s originalne rute kao što su Španjolska, Brazil, Argentina, Uskršnji otok, Francuska Polinezija, Filipini, Južnoafrička Republika i Zelenorotski otoci. U kreiranju programa putovanja učenici su pomoću IKT-a (skyscanner.net, booking.com, Google maps, Google Earth) odredili prijevozna sredstva i smjer kretanja, te rezervirali smještaj i nadopunili ponudu raznim obilascima kulturnih i prirodnih znamenitosti te tako postali suvremeni Magellani.

Na kraju radionice došlo se do zaključka da bi našim osmašima u pothvatu obilaska Magellanove rute trebalo 35 dana, što je dvije godine i jedanaest mjeseci kraće od vremena koje je Magellanu bilo potrebno. Ne treba naglašavati da su se svi sudionici ove suvremene ekspedicije sa svojeg virtualnog putovanja vratili živi i zdravi, što se za samog Magellana ne bi moglo reći, budući da su ga glave stajali filipinski domoroci. Što se financijskog dijela putovanja tiče, konstatirano je da je svota od oko 150 000 kuna sasvim pristojna cijena za jedno ležerno jednomjesečno putovanje oko svijeta.

Učiteljica hrvatskog jezika Nikolina Mikušić

Fotografije se nalaze u Fotogaleriji...


[OPŠIRNIJE]Koncert za mame i tate...
Anita Mikulandra / datum: 23. 3. 2018. 09:59

21. ožujka u dvorani Centra za kulturu grada Čazme održan je koncert za mame i tate. Nastupili su učenici naše škole u različitim skupinama: zbor, folklorna skupina, rockeri, dramska skupina i mali recitatori. Organizatorica koncerta je bila učiteljica Glazbene kulture Nikolina Brajković - Draguljić.

Fotografije preuzete sa službene stranice grada Čazme možete pogledati u Fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Idemo na državno natjecanje...
Anita Mikulandra / datum: 23. 3. 2018. 09:50

Mali zbor naše škole pod vodstvom Nikoline Brajković - Draguljić na županijskom natjecanju u Bjelovaru 22. ožujka 2018. osvojio je 92,50 bodova i tako se plasirao na državno natjecanje u Varaždinu.


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata
Anita Mikulandra / datum: 20. 3. 2018. 19:53

Ovih dana našu školu posjetili su budući učenici 1. razreda sa svojim odgajateljicama iz vrtića. Posjetili su četvrte razrede i buduće učiteljice Antoniju Trgovac i Mirelu Kojić. Četvrtaši su im izveli zanimljiv igrokaz "Ružno pače", a zatim su sudjelovali sa svojim starijim prijateljima u likovnim radionicama sa učenicima 4.a, 4.b, 2.a i 3. a razreda. 

Fotografije pogledajte u fotogaleriji...


[OPŠIRNIJE]Mlade nade...
Anita Mikulandra / datum: 15. 3. 2018. 07:57


[OPŠIRNIJE]Osvojena zlatna plaketa 2017.
Anita Mikulandra / datum: 30. 1. 2018. 20:17


[OPŠIRNIJE]Dječji zbor pjeva za Lorenu...
Anita Mikulandra / datum: 26. 1. 2018. 10:03

Na imanju Salaj za vrijeme Božićne priče nastupio je Mali zbor Čazmanski slavuji, pod vodstvom prof. Nikoline Brajković Draguljić, u sklopu humanitarne akcije, te su tom prigodom prikupljana sredstva za pomoć Loreni Barić iz Čazme.

Nekoliko fotografija pogledajte pod opširnije, a sve fotografija nalaze se na službenoj stranici grada Čazme s koje je preuzeta vijest.


[OPŠIRNIJE]Održana audicija "RTL Zvjezdice" u OŠ Čazma
Anita Mikulandra / datum: 24. 1. 2018. 22:56

S obzirom da je OŠ Čazma poznata po zborskim uspjesima na državnoj razini (zlatna plaketa) te 1. mjestu rock sastava na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, produkcija RTL televizije odlučila je provesti audiciju za dječji glazbeni show "Zvjezdice" u jedinoj školi koju su izabrali, a to je naša. Izuzetna nam je čast što su došli u našu školu i osvojili srca 55 učenika koji su se okušalo u pjevanju.

Zahvaljujući organizatorici Nikolini Brajković Draguljić, prof. mentor i županijskoj voditeljici za Glazbenu kulturu koja je dala svoje srce da uspije organizacija sve je prošlo u najboljem redu.
Redakcija RTL Zvjezdica je oduševljena brojem djece i njihovim postignućima, a rezultate će objaviti za 2 tjedna.
Nadamo se da će koja čazmanska zvjezdica zasjati na televiziji pa ćemo svi zajedno navijati za nju.
 
Učiteljica Nikolina Brajković Draguljić
 
Nekoliko fotografija pogledajte pod opširnije...

[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija “SRCE ČAZME PONOVO KUCA – ZA LORENU BARIĆ”
Anita Mikulandra / datum: 22. 12. 2017. 09:52

14. prosinca najmlađi Čazmanci: pjevači, plesači, glumci, recitatori, glazbenici , youtuberi i njihovi voditelji udružili   snage i održali priredbu za Lorenu Barić na kojoj je prikupljeno 10 225,00 kuna. Organizatori: Društvo Naša djeca i udruga Eko Čazma  zahvaljuju svim sudionicima i donatorima, a zahvalama se pridružuje i Grad Čazma.

Nekoliko fotografija pod opširnije, a ostale su dostupne na facebook stranici grada Čazme...

 


[OPŠIRNIJE]Učenici 1.a, 1.b, 3.a i zboraši posjetili Čelfograd
Anita Mikulandra / datum: 19. 12. 2017. 11:31

18. prosinca Čelfovi su, uz pomoć učenika OŠ Čazma, DND-a Čazma i gradonačelnika okitili bor, a božićne pjesme izveli su članovi malog zbora Čazmanski slavuji, pod vodstvom prof. Nikoline Brajković Draguljić.

Čelfograd ove godine ima i humanitarnu notu jer kupnjom unikatnih predmeta na štandu Društva "Naša djeca" Čazma možete pomoći prikupljanju novca za liječenje učenice naše škole, Lorene Barić.

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Kazališna predstava "Hrabri zec Pero"
Anita Mikulandra / datum: 8. 12. 2017. 09:34

Povodom blagdana Svetog Nikole, 5. prosinca, u dvorani Centra za kulturu grada Čazme održana je zanimljiva predstava za učenike nižih razreda OŠ Čazma (matična i područne škole) u izvedbi glumaca Bjelovarskog kazališta "Hrabri zec Pero”.

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju