preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

 

      I naša škola sudjeluje

         u projektu Drvokod

 

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
 

 

https://volimbiologiju.weebly.com/

 

 

____________________________________

 

Web stranica za Prirodu i Biologiju

Učiteljica Ivana Moguš

 

 

PONUDE

 

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

 

 

Face to face

« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa mi se što naša škola sudjeluje ueksperimentalnom programu "Škola za život".
Časopis Bug
Igre - bug.hr
15.10.2021. 12:05
Stubbs the Zombie i Paladins Epic Pack besplatni na Epic Games Storeu
Tjedna smjena besplatnih igara nam u novom krugu donosi nešto stariju akcijsku avanturu Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, kao i ekskluzivni Epic Pack za free-to-play pucačinu Paladins

15.10.2021. 06:00
Bytezone Bullet - za igranje, spavanje i gurkanje po sobi i stanu
Ovo je jedna od onih igraćih stolica koja ima želju prisvojiti vašu stražnjicu i više od osam sati dnevno pa se osim radne/igraće stolice može koristiti i kao ležaljka za spavanje, odmor i drugo nemicanje.

Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 403
Arhiva naših vijesti

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Sukob interesa.pdf

Popis lektire

Eko kutak

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

 

Natjecanja i natječaji za učenike

 

Na ovoj stranici objavljivat će se vremenik natjecanja, smotri i natječaji za učenike, te njihovi uspjesi na tim natjecanjima.

            

Obavijesti o natjecanjima i rezultati naših učenika na natjecanjima
Rezultati online natjecanja "Dabar 2020"
Anita Mikulandra / datum: 23. 11. 2020. 15:26

U tjednu od 9. do 13. studenoga 37 učenika Osnovne škole Čazma sudjelovalo je na međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2020. 

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar, u organizaciji udruge „ Suradnici u učenju“, Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra uz podršku CARNETA-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Republici Hrvatskoj je provedeno po peti puta. 

Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12  zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. Ove godine sudjelovalo je 36 491 učenika. Na natjecanje se prijavilo 596 škola. 

Naši učenici natjecali su se u kategorijama od 2. do 4. razreda - Mikro Dabar i Mili Dabar.

Učenik 2.b razreda Patrik Mladinić (mentorica Anita Mikulandra) ostvario  je izvrstan rezultat u kategoriji Mikro Dabar i nalazi se među 10% najboljih u Hrvatskoj te je osvojio Zlatnog Dabra.

Čestitke Patriku i svim ovogodišnjim natjecateljima!

Učiteljica Anita Mikulandra


[OPŠIRNIJE]62. županijsko natjecanje Mladih tehničara
Anita Mikulandra / datum: 8. 3. 2020. 15:46

U petak 6.3.2020. u Daruvaru se održalo 62. županijsko natjecanje Mladih tehničara. Natjecali su se i učenice naše škole u nekoliko kategorija i ostvarile sljedeće rezultate:

5. razred - Maketarstvo i modelarstvo - Marta Ravlić - osvojila 2. mjesto
6. razred - Graditeljstvo - Korina Sušec - osvojila 4. mjesto
7. razred - Fotografija - Selena Petrinjac -osvojila 3. mjesto i Mija Ravlić - osvojila 5. mjesto.
 
Čestitke učenicama i mentorici Agnezi Anić!

[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Anita Mikulandra / datum: 4. 3. 2020. 22:50

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za učenike osnovne škole održano je u utorak, 3. ožujka 2020. godine, u Osnovnoj školi Čazma.

Na natjecanju za učenike i učenice osnovnih škola sudjelovao je 14 učenika i učenica koji su ostvarili pravo pristupiti natjecanju na županijskoj razini , a najbolja je bila Majda Petrač iz OŠ Čazma s osvojenih 76 bodova od mogućih 80, mentorica Danijela Šajtar. Odmah uz bok bila joj je Nikkola Kešić učenica OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara s osvojenih 74 boda, mentor Silvije Devald. Treće mjesto podijelili su učenici Lana Ivana Krčma iz III. Osnovne škole Bjelovar, mentorica Ivana Petrović i Luka Pavičić iz  I. Osnovne škole Bjelovar, mentorica Martina Supančić.

Bitno je napomenuti da su svi učenici, koji su pristupili natjecanju, izuzetno dobro napisali test. Svi su ostvarili zavidan broj bodova te je dvanaest učenika predloženo za državno natjecanje. Tablica s ostvarenim plasmanima nalazi se pod opširnije.

Čestitke upućujemo svim učenicima i njihovim mentorima.                                                                                                     Danijela Šajtar


[OPŠIRNIJE]3. Dani medijske pismenosti
Anita Mikulandra / datum: 3. 3. 2020. 14:26

Od 30. ožujka do 5. travnja održavaju se 3. Dani medijske pismenosti pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture, a u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Dani medijske pismenosti ujedno su platforma za suradnju različitih dionika i organizaciju događanja s ciljem promicanja medijske pismenosti.Pozivamo stoga i vas da se uključite u taj važan projekt, te da organizirate sat medijske pismenosti, radionicu ili predavanje za učenike, ili pak roditeljski sastanak na temu medijske pismenosti, na temelju obrazovnih materijala koji su dostupni putem poveznice na internetskom portalu medijskapismenost.hr. Trenutno ih je šesnaest, a u ožujku će bi objavljeni i novi materijali, koji će biti razvijeni u suradnji s domaćim i stranim stručnjacima.

Ako ćete imati aktivnosti vezanih uz medijsku pismenost, prijavite svoj događaj u Raspored događanja povodom Dana medijske pismenosti da bi mogli dobiti plakate i tiskane publikacije. Više o tome kako prijaviti događaj saznajte ovdje.

Čak i ako ne organizirate neku posebnu aktivnost, možete se prijaviti za publikacije – knjižice za roditelje i skrbnike „Djeca i mediji“ i „Slikovnice o medijima“. Za publikacije se možete prijaviti ovdje.

Također, do 18. ožujka otvorene su prijave za filmski natječaj za osnovnoškolce i srednjoškolce, koji Agencija za elektroničke medije i UNICEF organiziraju u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Tema natječaja je „Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju“, a prijave su otvorene do 18. ožujka. Više o natječaju saznajte ovdje.

Sve informacije o Danima medijske pismenosti možete pratiti na portalu medijskapismenost.hr.


[OPŠIRNIJE]2. Balogijada - krasnoslovno-scenski i likovni natječaj
Anita Mikulandra / datum: 17. 2. 2020. 15:14

U privitku  Vam dostavljamo tekst nacionalnog krasnoslovno-scenskog i likovnog natječaja 2. Balogijade i obrazac suglasnosti za sudjelovanje učenika.

Natječaj je otvoren do 3. svibnja 2020., a završna će se svečanost održati u Balogovu rodnom Svetom Petru Čvrstecu 5. lipnja 2020.


[OPŠIRNIJE]Literarni i likovni natječaj - "Lovrakovi dani kulture"
Anita Mikulandra / datum: 12. 2. 2020. 09:10

IZVRŠNI ODBOR LOVRAKOVIH DANA KULTURE

raspisuje

N  A  T  J  E  Č  A  J

za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu:

Djedovi i bake – čuvari uspomena

Škola može na natječaj poslati 5 literarnih i 5 likovnih ostvaraja nižih razreda te 5 literarnih, 5 novinarskih i 5 likovnih ostvaraja viših razreda.

Rezultati  natječaja bit će objavljeni 17. travnja 2020. godine na internetskim stranicama škole www.os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr

Ostvaraje treba poslati do 16. ožujka 2020. godine

Više u prilozima pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]24. likovno-literarni natječaj „HRVATSKA KULTURNA BAŠTINA“
Anita Mikulandra / datum: 6. 2. 2020. 21:24

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa OŠ kneza Branimira, Donji Muć, ove godine organizira i provodi 24. likovno-literarni natječaj „HRVATSKA KULTURNA BAŠTINA“.

Tema: ,,Kulturne znamenitosti, graditeljska baština“

Literarni radovi mogu biti pisani svim hrvatskim dijalektima i izričajima. Svaka škola može sudjelovati sa do 5 radova (ne više).

Likovni radovi mogu biti rađeni u svim tehnikama. Na natječaj škole mogu poslati do 5 radova (ne više).

Rok za slanje radova je do 17. travnja 2019. godine.

Više o natječaju pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Fotografski natječaj
Anita Mikulandra / datum: 22. 1. 2020. 17:38

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Moja domovina. Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje ljepota koje nas okružuju, na školu i prijatelje, na izlete i igru. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše  otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati u jednostavnim i svakodnevnim situacijama ljepote svog kraja.

Uvjeti natječaja:

  • Fotografije se šalju elektronskom poštom na adresu info@ponosdomovine.hr
  • U prijavi je potrebno navesti naziv fotografije te kontakt podatke autora
  • Dopušteno je prijaviti maksimalno 3 fotografije
  • Fotografije moraju biti u jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela
  • Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene
  • Slanjem fotografija na natječaj autor garantira da je to njegov autorski uradak, te ih ustupa na korištenje udruzi Ponos domovine u svrhu izložbe i promocije ovog natječaja i slične promotivne nekomercijalne svrhe.
  • Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

Natječaj je otvoren do 01. ožujka 2020. godine.

Odabrane fotografije biti će izložene na prigodnoj izložbi u Zagrebu tijekom završnog natjecanja Ponos domovine od 3. do 5. travnja, a za autore tri najuspješnije fotografije osigurane su prigodne nagrade!

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za dječake u Bjelovaru...
Anita Mikulandra / datum: 17. 1. 2020. 20:12

Danas, 17. siječnja 2020. godine održano je županijsko natjecanje u stolnom tenisu za dječake u Bjelovaru. Stolnoteniska ekipa naše škole pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Luke Mikliića osvojila je odlično 3. mjesto. Članovi naše ekipe su bili: Borna Bradić, Petar Vunić i Vito Zirdum.

Luka Miklić, prof.

Fotografije pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Kreativni natječaj „Mi možemo jednako“!
Anita Mikulandra / datum: 16. 1. 2020. 21:55

Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama nositelj je projekta #MIMOŽEMOJEDNAKO koji je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su Hrvatska zajednica županija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i SŠ Stjepana Sulimanca.

Partnerstvom organizacija civilnog društva, visokoobrazovnih ustanova te osnovnih i srednjih škola nastoji se podići svijest o spolnim stereotipima i nužnosti rodne ravnopravnosti kao važnim ciljevima održivog razvoja.

Učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati slanjem likovnih ili video uradaka do 15. veljače 2019. te osvojiti vrijedne nagrade.

Više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici:

http://www.hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednicazupanija/pocinje_kreativni_natjecaj_mi_mozemo_jednako-41845, a u privitku dostavljamo i letak za oglasnu ploču.

 


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj "ISKON BJE SLOVO"
Anita Mikulandra / datum: 12. 1. 2020. 18:30

U privitku se nalazi tekst IV. likovnog natječaja ''Iskoni bje slovo''.

Natječaj je otvoren do 3. svibnja 2020., a završna će se svečanost, izložba i dodjela nagrada održati 25. svibnja 2020. u OŠ Zadarski otoci - Zadar.

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola Republike Hrvatske i učenici osnovnih škola iz drugih država koji polaze nastavu na hrvatskom jeziku. Svaka škola može poslati najviše 5 radova u jednoj kategoriji. Jedan učenik može sudjelovati najviše s jednim radom.  

Želimo biti zanimljivi u poticajnom i likovno-tehničkom smislu te smo odlučili da motiv/poticaj likovnih radova budu - inicijali - početna slova teksta koja su posebno lijepo ukrašena.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove
Anita Mikulandra / datum: 26. 11. 2019. 15:14

1. Akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja za 2019. godinu, usvojene 2017. godine s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja i omogućavanja što većem broju pripadnika hrvatskog društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, u općem cilju: Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, specifičnom cilju: 2.1. Razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih, nalazi se i mjera/aktivnost: Objava javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera).

2. Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.).
Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 3 minute.
Radovi se prijavljuju u dvije kategorije:
• Videoradovi učenika osnovnih škola
• Videoradovi učenika srednjih škola.

3. Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika.
Za svaki videorad potrebno je ispuniti posebnu prijavnicu s podatcima o:
• učeniku – autoru rada
• autoru i naslovu predstavljene knjige
• razredu i školi koju učenik polazi.

4. Radovi se prijavljuju elektroničkim putem na adresu e-pošte: videonajavaknjige@min-kulture.hr  dostavljanjem popunjene prijavnice i poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda. Prijavnice i radovi također se mogu poslati jumbo mailom ili poštom na USB-sticku u formatu MPGE-4, na adresu:
Ministarstvo kulture, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb 
Za Javni poziv: videonajava knjige.

Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi od 11. studenog 2019. do 1. veljače 2020. godine.

5. Sve u roku pristigle prijave razmotrit će posebno formirano povjerenstvo te odabrati najkvalitetniji videorad koji na najbolji način predstavlja odabranu knjigu i njezinog autora, odnosno promovira čitanje.
Za najbolji videorad koji predstavlja knjigu Ministarstvo kulture nagradit će razred iz kojeg dolazi učenik autor izletom s kulturno-umjetničkim programom u dogovoru sa školom.

 


[OPŠIRNIJE]Održano 7. županijsko natjecanje u čitanju naglas!
Anita Mikulandra / datum: 13. 11. 2019. 14:30

Najbolji iz gradskih natjecanja u Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju, Garešnici i Bjelovaru odmjerili su svoje čitateljske vještine u petak 8. studenoga 2019. u Bjelovarskom kazalištu. Stručno povjerenstvu u sastavu Suzana Balen, Dijana Hodalić i Irena Rašo odabrale su najuspješnije:
Mlađa kategorija:
1. MARTINA KOSAR, 5. IV.OŠ Bjelovar, mentorica Željka Kalabek
2. MAJA BAŠLJAN, 5. OŠ S. Kolara Hercegovac, mentorica Barbara Evaj
3. IRIS HUĐIN, 4. OŠ Čazma, mentorica Željka Jagodić
Nagrada publike: Martina Kosar
Starija kategorija:
1. ELA DOLENAC, 8. II.OŠ Bjelovar, mentorica Snježana Kos
2. ZITA ŽABIĆ, 8. ČOŠ J.A Komenskog Daruvar, mentorica Jasminka Brkić- Strejček
3. BORNA BRADIĆ, 7. OŠ Čazma, mentorica Josipa Perčec Jurčić.
Nagrada publike Ela Dolenac
Čestitamo svima koji susudjelovali na Natjecanju, a posebno najboljima. Pobjednici iz svake kategorije predstavljat će našu županiju na državnom natjecanju i želimo im puno uspjeha.
U vrijeme vijećanja povjerenstva, natjecatelji su gledali i slušali Zbor III.OŠ Bjelovar pod voditeljskom palicom nastavnice Slavice Dvoraček.
Zahvaljujemo Petri Dvoraček i Danijelu Bajsiću koji su vodili program, Maji Fabičević i Bjelovarsko kazalište na gostoprimstvu i Koestlin na donaciji svojih proizvoda koja je razveselila sve okupljene.


[OPŠIRNIJE]Poziv školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode”
Anita Mikulandra / datum: 6. 11. 2019. 21:10

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu društvenu igru za velike i male “Mali čuvari prirode”. 
Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da uče o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe. Istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose naučno svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo. Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.

Želite li i da vaši učenici nauče kako postati mali čuvari prirode? Sjajno! U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo nagradni poziv i pozivamo vas da se prijavite.

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.
 
Kako sudjelovati? Od  28.10.-08.11.2019. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: Na koji način vi potičete učenike vaše škole da budu mali čuvari prirode? Što ste od aktivnosti na ovu temu već proveli, a što biste još željeli provesti/organizirati?
Odgovoru priložite jednu fotografiju koja pokazuje što ste već napravili u svojoj školi u svrhu čuvanja okoliša i bioraznolikosti.
 
Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  09.11.2019.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).
U razdoblju od 09.11. do 17.11.2019. album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.
 
Nagradu dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni do 19.11.2019.
 
Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više!) i vašu priču (u doc dokumentu na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @)  do 08.11.2019.
Navedite obavezno uz prijavu: naziv i punu adresu škole, ime i prezime i funkciju kontakt osobe, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.
Više o igri pogledajte na kratkom videu: https://www.youtube.com/watch?v=H66EqKjo4-o 

 


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“
Anita Mikulandra / datum: 6. 11. 2019. 21:05

Osnovna škola Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba, četvrtu su godinu zaredom organizatori i kreatori likovnog natječaja, odobrenog od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, s ciljem promicanja interesa za hrvatsku povijest i razvoja likovnih i vizualnih kompetencija.
Spomenuti natječaj nosi naziv Velikani hrvatske prošlosti, a želja nam je, kao i prošle godine, uključiti i pozvati na sudjelovanje što više dječjih vrtića i škola u kojima se školuju ili borave djeca hrvatskog govornog područja, u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske.

Bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo ukoliko biste učenike motivirali i potakli na sudjelovanje na natječaju. Tema ovogodišnjeg, četvrtog po redu natječaja, jedna je od najčitanijih hrvatskih književnica, prva hrvatska novinarka, Marija Jurić Zagorka.

Učenici bi, uz vodstvo učiteljica/učitelja, trebali doznati nešto više o Mariji Jurić Zagorki, kako bi proširili svoja znanja i interes za iznimnu književnicu i novinarku. Potom bi likovnim tehnikama navedenim u natječaju, također uz vodstvo učiteljica/učitelja, ostvarili zadani zadatak. U natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske dobi, djeca rane školske dobi (1. - 4. razreda osnovne škole) i djeca s posebnim potrebama do 4. razreda osnovne škole.

U privitku se nalazi tekst natječaja s propozicijama.

 


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj HRT-a i UNICEF - a: Dječji crteži za novu seriju
Anita Mikulandra / datum: 6. 11. 2019. 21:00

Programski odjel Djeca i mladi HRT-a, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, priprema novu seriju za djecu radnog naslova „Najbolji dan ikada“. Želja nam je u realizaciju emisije uključiti učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola koji svojim crtežima superjunaka/junakinje mogu dati predložak za izradu lutke, glavnog lika spomenute serije. 

Radove, zajedno s adresom škole, imenom učitelja/nastavnika/mentora te imenom djeteta (bez prezimena i drugih podataka) treba poslati do 1. prosinca 2019. na adresu: HRT, Prisavlje 3, Odjel Djeca i mladi, Zagreb  ili skenirane crteže na: najbolji.dan@hrt.hr 
najbolji.dan@hrt.hr>

Ukoliko se odlučite iskušati u ovom zadatku, želim vam mnogo zabave, a ako ćete imati bilo kakvih dodatnih pitanja, ljubazno molim da se s njima obratite na 099 634 75 06 ili na mail: najbolji.dan@hrt.hr 
najbolji.dan@hrt.hr> .


[OPŠIRNIJE]Održano natjecanje u čitanju na glas u Gradskoj knjižnici Čazma
Anita Mikulandra / datum: 30. 10. 2019. 12:03

U Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi povodom manifestacije "Mjesec hrvatske knjige" 29. listopada 2019. održano je natjecanje u čitanju naglas i književni susret sa Sanjom Pilić. Našu školu predstavljali su učenici od 3. do 8. razreda. Pobjednica u nižoj kategoriji je Iris Huđin iz 4.a razreda, a pobjednik u višoj kategoriji je Borna Bradić. Gošća susreta bila je Sanja Pilić. Nagrađeni učenici osvojili su knjige naše gošće. Županijsko natjecanje održat će se 8. studenog u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ u Bjelovaru.

Čestitke svim učenicima!

Nekoliko fotografija nakazi se pod opširnije, a ostatak na službenoj stranici grada Čazme.


[OPŠIRNIJE]4. međunarodni festival stripa "Ptičice u mreži"
Anita Mikulandra / datum: 16. 10. 2019. 14:46
Poštovana/i,
u sklopu 4. međunarodnog festivala stripa "Ptičice u mreži" koji se održava u Gunji (29.-30-11.2019.), raspisali smo strip-natječaj na temu prevencije ovisnosti i nasilja na internetu među djecom i mladima. U privitku se nalazi plakat i istoimena knjiga na 56 strana (slobodno je koristite).
U želji da stripom porazgovaramo o ovoj temi, molio bih Vas da proslijedite info zainteresiranoj djeci i nastavnicima.
 
S poštovanjem,
predsjednik udruge StripOs
Željko Gašić

[OPŠIRNIJE]Raspisan natječaj za 9. Dječji "Kranjčić"
Anita Mikulandra / datum: 16. 10. 2019. 14:40

U organizaciji Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" 15. listopada 2019. raspisan je natječaj za 9. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić", natječaj za književno i likovno stvaralaštvo protkano kršćanskim vrednotama za učenike osnovnih škola u RH. Završna svečanost s predstavljanjem zbornika najuspjelijih radova pristiglih na natječaj i dodjelom nagrada bit će održana u subotu 25. travnja 2020. u Križevcima.
Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se u privitku. Detaljnije na mrežnim stranicama www.djecji.kranjcic.hr, www.kranjcic.hr i www.os-ljmodeca-kc.skole.hr.

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci
Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić"


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti'' - poziv
Anita Mikulandra / datum: 3. 10. 2019. 13:36

Pozivamo Vas na sudjelovanje u likovnom natječaju ,,Velikani hrvatske prošlosti'' koji se organizira već četvrtu godinu za redom, a čiji motiv je ove godine velika hrvatska književnica Marija Jurić Zagorka.

Više o samom natječaju možete pročitati u privitku.


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj „Ozonko i Ozončica“
Anita Mikulandra / datum: 26. 9. 2019. 22:05

Pozivamo Vas na sudjelovanje u nagradnom likovnom natječaju „Superheroja izradi, neka ti ekološka svijest proradi!“ koji Ministarstvo zaštite okoliša i energetike organizira u suradnji s Rakuten Viberom u okviru kampanje „Ozonko i Ozončica“.

Natječaj traje do 1. prosinca 2019. godine do kada je potrebnofotografije ili video izrađene skulpture – likovnog rada, uz popunjenu prijavnicu, poslati na ozonko@mzoe.hr.

Sve dodatne informacije o uvjetima i načinima sudjelovanja u natječaju nalaze se u privitku.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju