preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

 

      I naša škola sudjeluje

         u projektu Drvokod

 

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
 

 

https://volimbiologiju.weebly.com/

 

 

____________________________________

 

Web stranica za Prirodu i Biologiju

Učiteljica Ivana Moguš

 

 

PONUDE

 

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

 

 

Face to face

« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa mi se što naša škola sudjeluje ueksperimentalnom programu "Škola za život".
Časopis Bug
Igre - bug.hr
15.10.2021. 12:05
Stubbs the Zombie i Paladins Epic Pack besplatni na Epic Games Storeu
Tjedna smjena besplatnih igara nam u novom krugu donosi nešto stariju akcijsku avanturu Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, kao i ekskluzivni Epic Pack za free-to-play pucačinu Paladins

15.10.2021. 06:00
Bytezone Bullet - za igranje, spavanje i gurkanje po sobi i stanu
Ovo je jedna od onih igraćih stolica koja ima želju prisvojiti vašu stražnjicu i više od osam sati dnevno pa se osim radne/igraće stolice može koristiti i kao ležaljka za spavanje, odmor i drugo nemicanje.

Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 403
Arhiva naših vijesti

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Sukob interesa.pdf

Popis lektire

Eko kutak

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

 

Zanimljivosti iz nastave
Večer matematike: e - brojevi
Tamara Brozović Jurišić / datum: 4. 12. 2020. 20:51

U sklopu večeri matematike, na satu biologije učenici 7. a razreda su se upoznali s e- brojevima. Učenik Jona Dokuš održao je predavanje o e - brojevima, prezentirao je digitalni plakat koji je izradio te je vodio Kahoot kviz na istu temu, koji je također sam sastavio u sklopu dodatne nastave biologije. Nakon predavanja učenici su zaključili da im je ovo predavanje bilo izuzetno zanimljivo te da će im znanje o e - brojevima koristiti u budućnosti u svakodnevnom životu. Kahoot kviz nalazi se na poveznici https://create.kahoot.it/share/e-brojevi/9e50ce3d-80aa-4bd0-bd39-e0dfdecabf6f. Slike pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]1.12. na satovima biologije obilježen Svjetski dan borbe protiv AIDS - a
Tamara Brozović Jurišić / datum: 3. 12. 2020. 22:54

I ove godine smo na satovima biologije obilježili Svjetski dan borbe protiv AIDS - a, nosili smo crvene vrpce - simbol svjesnosti i podrške prevenciji i liječenju HIV/AIDS-a. Nakon predavanja i razgovora o HIV/AIDS - u učenici su provjerili svoje znanje o toj temi rješavajući kviz koji i vi možete riješiti na sljedećoj poveznici https://bit.ly/kvizAIDS. Više o Svjetskom danu borbe protiv HIV / AIDS - a pročitajte na poveznici http://www.hztm.hr/hr/content/14/novosti/28/112-svjetski-dan-borbe-protiv-aids-a/. Slike sa satova pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Učimo biologiju kroz interaktivne igre (1. dio)
Tamara Brozović Jurišić / datum: 17. 11. 2020. 22:55

Na sljedećim poveznicama možete na zabavan način provjeriti svoje znanje o biljnim i životinjskim stanicama te o razdiobi živog svijeta. 

https://puzzel.org/en/jigsaw/play?p=-MIeR5kNbs1Eqr1TB67W

https://learningapps.org/watch?v=piapeaqtt20

https://learningapps.org/watch?v=poq7ahwik20

http://bit.ly/deukarioti

http://bit.ly/dzivotinje

http://bit.ly/dživotinje


[OPŠIRNIJE]Nastava biologije u vrijeme pandemije
Tamara Brozović Jurišić / datum: 7. 10. 2020. 20:55

Ove školske godine smo, suočeni s novim izazovima, prilagodili nastavu biologije novonastaloj situaciji. Učenici su mikroskopirali biljne i životinjske stanice pridržavajući se mjera zaštite (zaštitna maska i rukavice te dezinfekcija mikroskopa), a zatim su biljne i životinjske stanice izradili od plastelina. Neke učeničke radove pogledajte u nastavku.


[OPŠIRNIJE]"Drvokod" ide dalje
Tamara Brozović Jurišić / datum: 22. 5. 2020. 23:20

I ove školske godine naša škola sudjeluje u projektu "Drvokod". Uz naše stare drvenaste vrste biljaka, pridružile su nam se i nove, koje je zajedno sa svojim učenicima u okolišu škole zasadila učiteljica biologije Ivana Moguš u sklopu projekta "Posadi drvo - ne budi panj". Učenici 8. razreda su marljivo determinirali i opisali nove biljne vrste koje možete pronaći na našoj školskoj stranici pod nazivom "Drvokod OŠ Čazma". Stranici "Drvokod OŠ Čazma" možete pristupiti putem poveznice http://cazma.drvokod.eu/ ili QR koda koji možete očitati u traci desno.


[OPŠIRNIJE]Što smo sve radili ove školske godine 2019./2020.
Tamara Brozović Jurišić / datum: 28. 4. 2020. 22:07

Ove školske godine smo proveli brojne aktivnosti na  nastavi kemije, prirode i biologije.

Neke od njih pogledajte pod opširnije.

 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan planeta Zemlje u virtualnim učionicama biologije
Tamara Brozović Jurišić / datum: 22. 4. 2020. 16:38

U virtualnim učionicama biologije u 8. razredima je obilježen Dan planeta Zemlje, 22. travnja, koji ove godine obilježava svoj 50. rođendan. Učenici su igrali edukativni kviz pod nazivom Ekoforija, koji možete odigrati i vi na slijedećoj poveznici https://www.ekoforija.hr/. Naši vrijedni i kreativni učenici izradili su za našu Zemlju poruke, crteže i  digitalne crteže. Pogledajte njihove radove koji sami za sebe govore o visokom stupnju ekološke osvještenosti kod naših učenika.


[OPŠIRNIJE]Održan ogledni sat iz biologije pred ministricom znanosti i obrazovanja
Tamara Brozović Jurišić / datum: 15. 1. 2020. 16:54

Učenici 8.d razreda održali su pred ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak ogledni sat iz biologije pod mentorstvom učiteljice Tamare Brozović Jurišić. Učenici su prezentirali temu "Blizanci" te tako predstavili inovativnu metodu učenja pod nazivom Obrnuta učionica. Učenici su pri prezentiranju koristili pametnu pliču, a za kraj su pripremili Kahoot kviz koji je odigrala i sama ministrica. Sat su pratili i bjelovarsko  - bilogorski župan Damir Bajs, ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman te ostali gosti i novinari.

Kako je to izgledalo na satu biologije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Učenje kroz zadatke (Task based learning)
Tamara Brozović Jurišić / datum: 15. 11. 2019. 15:23

Na nastavi biologije je 14. 11. 2019. g u 8. razredima realizirano učenje kroz zadatke (Task based learning) kao diseminacijski dio Erasmus tečaja Classroom management. Učenici su dobili zadatak izraditi model DNA molekule. Na raspolaganju su imali žice, plastelin, perlice, slamčice i druge materijale. Nakon uvodnog dijela sata, učenici su su prvo u grupama proučavali građu DNA molekule pomoću literature i mrežnih stranica, zatim su se dogovarali kako će konstruirati DNA i od kojeg materijala, te su pristupili izradi molekule. Rezultati i tijek rada vidljivi su na slikama pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Sat prirode u 5.r - Kako istražuju znanstvenici
Tamara Brozović Jurišić / datum: 25. 9. 2019. 15:56

Na satovima prirode u 5.r učenici su kroz pokuse učili kako istražuju znanstvenici te su na taj način naučili koje su etape znanstvenog istraživanja. Slike pogledajte u nastavku.


[OPŠIRNIJE]RSS


Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Tamara Brozović Jurišić
18. 5. 2020. 23:26


preskoči na navigaciju