preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Uspostava sustava razvoja

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
Događanja u školi...

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

   Djeca, prijatelji u prometu

Face to face

Monografija

 
             
 

''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.''

« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Web stranicu naše škole posjećujem:

Časopis Bug
Igre - bug.hr
07.08.2018. 21:46
Profesionalno natjecanje u mobilnim igrama stiglo i u Hrvatsku
Od prošle godine igrači se na ovim prostorima mogu natjecati u CS: GO i League of Legends ligama, a nedavno su krenula i natjecanja u dvije mobilne igre

06.08.2018. 20:49
OpenAI pobijedio bivše profesionalce u Doti 2
Sustav umjetne inteligencije koji je istreniran za igranje Dote 2 do sada je pobjeđivao "obične" igrače, a sada su pali i bivši profesionalci

Sportske vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Arhiva naših vijesti

 

Naša web stranica ušla u TOP 10!!!

 

Školski odbor

Popis lektire

Eko kutak

Važni dokumenti

 


    

       

       

 

CARNet Online enciklopedija

  

 

 

 

 

 

 

Slobodno vrijeme ...

      

        

               

              

              

   

       

     

      

       

 

Predmetna nastava
Izlet učenika petih razreda...
Anita Mikulandra / datum: 18. 5. 2018. 10:29

Učenici petih razreda naše škole i ove godine su posjetili Istru. 16. svibnja petaši su posjetili Motovun i Rovinj u pratnji svojih razrednika i stručnog suradnika, našeg knjižničara. Dan je bio savršen za razgledanje, ponešto smo naučili o Istri, no učenici su ipak sa nestrpljenjem dočekali prvo ovogodišnje osvježenje u moru. 

Učiteljica Anita Ivanušec Pocrnčić

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Radionica "Zdravi napitci i slatkiši"
Anita Mikulandra / datum: 9. 5. 2018. 20:52

Danas je na satu kemije u 8.c razredu održana radionica "Zdravi napitci i slatkiši", u sklopu ponavljanja cjeline Biološki važni spojevi. Učenici su napravili ukusne i zdrave napitke od voća i povrća prema vlastitim receptima. Također su smislili i recept za energetske kuglice koje su u slast pojedene.

Učiteljica Tamara Brozović - Jurišić

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Festival znanosti 2018. - Suvremeni Magellani u potrazi za dalekim krajevima
Anita Mikulandra / datum: 20. 4. 2018. 11:50

Učenici 8.c i 8.d razreda matične škole sudjelovali su pod vodstvom profesorica Tatjane Somer i Nikoline Mikušić u radionici naslovljenoj „Suvremeni Magellani,“ održanoj 19. travnja u prostorima Gradske knjižnice Slavka Kolara u Čazmi. Radionica je dio nacionalne manifestacije  Festival znanosti, koja se u Hrvatskoj kontinuirano održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti mladim ljudima putem raznih predavanja, izložbi i radionica. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti bila su otkrića. Ferdinand Magellan prvi je čovjek koji je oplovio svijet te otkrio morski prolaz između Ognjene zemlje i Patagonije. Tijekom radionice učenici su po uzoru na Magellanovo putovanje izradili vlastitu turističku ponudu, obuhvativši neka od mjesta s originalne rute kao što su Španjolska, Brazil, Argentina, Uskršnji otok, Francuska Polinezija, Filipini, Južnoafrička Republika i Zelenorotski otoci. U kreiranju programa putovanja učenici su pomoću IKT-a (skyscanner.net, booking.com, Google maps, Google Earth) odredili prijevozna sredstva i smjer kretanja, te rezervirali smještaj i nadopunili ponudu raznim obilascima kulturnih i prirodnih znamenitosti te tako postali suvremeni Magellani.

Na kraju radionice došlo se do zaključka da bi našim osmašima u pothvatu obilaska Magellanove rute trebalo 35 dana, što je dvije godine i jedanaest mjeseci kraće od vremena koje je Magellanu bilo potrebno. Ne treba naglašavati da su se svi sudionici ove suvremene ekspedicije sa svojeg virtualnog putovanja vratili živi i zdravi, što se za samog Magellana ne bi moglo reći, budući da su ga glave stajali filipinski domoroci. Što se financijskog dijela putovanja tiče, konstatirano je da je svota od oko 150 000 kuna sasvim pristojna cijena za jedno ležerno jednomjesečno putovanje oko svijeta.

Učiteljica hrvatskog jezika Nikolina Mikušić

Fotografije se nalaze u Fotogaleriji...


[OPŠIRNIJE]Dan borbe protiv AIDS-a
Anita Mikulandra / datum: 2. 12. 2017. 00:10

U četvrtak 30.11.2017. su učenici 7.b, 7.c i 7.d razreda na satu biologije izrađivali crvene vrpce koje su u petak, 1.12. učitelji OŠ Čazma nosili kako bi obilježili Dan borbe protiv AIDS-a.

Učiteljica biologije Lucija Živica

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar...
Anita Mikulandra / datum: 19. 11. 2017. 17:56

18. studenoga Vukovar obilježio se pad grada koji je danas simbol stradanja, ali i velikog herojstva. U njemu su živote izgubili tisuće ljudi koji su ga mjesecima branile od agresora.

Povodom Dana sjećanja na Vukovar uredili smo pano u školi, gledalu dokumentarni film o gradu heroju, slikali simbole Vukovara - vučedolsku jarebicu (golubicu) i vukovarski vodotoranj te palili svijeće kod spomenika braniteljima u Čazmi u znak sjećanja na sve stradale u Vukovaru, koji  je u Domovinskom ratu za neovisnost Hrvatske podnio najveću žrtvu.

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu 2017.
Anita Mikulandra / datum: 30. 10. 2017. 08:39

Učenici naše škole sudjelovali u 45. po redu akciji Hrvatskog crvenog križa "Solidarnost na djelu". Akcija se održala 12.10.2017., a učenici su tijekom tjedna tjedna prodavali bonove u iznosu od 5 kn. Prikupljeni novac dostavili su Crvenom križu koji se skrbi za najpotrebitije članove društva.  Sudjelovali su učenici i učenice 8.b, 8.a, 6.a, 7.a, 7.b i 7.d razreda.

Vjeroučiteljica Antonia Petrić


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan kravate
Anita Mikulandra / datum: 18. 10. 2017. 20:59

Učenici osmih razreda prezentirali su učenicima nižih razreda (3.a, 3.b i 4.b razredu) povijest kravate te na Satu razrednika i učenicima predmetne nastave. Učenici su sami izradili prezentacije: Hrvatska - domovina kravate. Učenici sedmih razreda na satu matematike, s učiteljicom Lidijom Osman, nacrtali su kravatu u pravokutnom koordinatnom sustavu u ravnini. Učenici 3. b razreda nakon predavanja o kravati origami tehnikom su napravili košulju i prigodnu kravatu.

Učenici i učitelji povodom Dana kravate u školu su došli sa zavezanom kravatom ili maramom.

Učiteljica Marijana Piršić - Tijan

Fotografije pod opširnije ili u fotogaleriji...


[OPŠIRNIJE]Posjet osmaša Vukovaru
Anita Mikulandra / datum: 13. 10. 2017. 17:53

U sklopu projekta Posjet osmih razreda Vukovaru, koji provodi Ministarstvo branitelja te Javna ustanova Memorijalni centar Vukovar, i naši osmaši su s razrednicima proveli dvodnevnu terensku nastavu u Vukovaru u razdoblju od 12. 10. do 13. 10. 2017. godine.

Više pod opširnije...

 


[OPŠIRNIJE]Susret s književnikom
Anita Mikulandra / datum: 8. 10. 2017. 11:21

Povodom Dječjeg tjedna održan je 4. 10. 2017. susret s dječjim književnikom Jadrankom Bitencem za učenike šestih razreda OŠ Čazma (profesorica Nikolina Mikušić).

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju