preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Uspostava sustava razvoja

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
Događanja u školi...

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

   Djeca, prijatelji u prometu

Face to face

Monografija

 
             
 

''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.''

« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Web stranicu naše škole posjećujem:

Časopis Bug
Igre - bug.hr
15.12.2017. 07:00
Izdavač GTA serijala bavit će se nezavisnim projektima, a izdaju i novi Obsidianov RPG
Take-Two, izdavač koji je igračima poznat po serijalu Grand Theft Auto odlučio je kako je vrijeme da se pozabave manjim timovima i projektima koji bi trebali popuniti rupu između AAA igara i malih indija

13.12.2017. 18:00
I penzići igraju CS:GO
Najstarija poznata ekipa igrača CS:GO-a na svijetu diči se prosječnom dobi od čak 71 godinu

Sportske vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Arhiva naših vijesti

 

Naša web stranica ušla u TOP 10!!!

 

Školski odbor

Popis lektire

Eko kutak

Važni dokumenti

 


    

       

       

 

CARNet Online enciklopedija

  

 

 

 

 

 

 

Slobodno vrijeme ...

      

        

               

              

              

   

       

     

      

       

 

Priručnik o primjeni IKT u predmetnoj nastavi
Anita Mikulandra / datum: 1. 10. 2016. 20:08

Klikom na ikonu Priručnik o primjeni IKT- informacijske i komunikacijske tehnologije možete vidjeti primjenu IKT po razredima i predmetima: Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika, Fizika, Priroda, Biologija, Kemija, Povijest i Geografija.

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije ima za cilj podignuti digitalne kompetencije učenika osnovnih škola i naučiti ih sustavno koristiti različite programske i web 2.0 alate, te samostalno učiti i istraživati digitalne nastavne sadržaje.

 


[OPŠIRNIJE]Međupredmetni IKT kurikul za osnovnu školu i digitalni nastavni materijali postali dostupni obrazovnoj zajednici
Anita Mikulandra / datum: 13. 3. 2015. 21:37

Međupredmetni IKT kurikul i prateći digitalni nastavni materijali nastali kao rezultat projekta „Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikula u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju – ICT Curricula“, koji obuhvaćaju hrvatski jezik, matematiku, fiziku, kemiju, biologiju, engleski jezik, povijest i geografiju od 5. do 8. razreda, postali su dostupni obrazovnoj zajednici.

Ovim kurikulom, koji prema Nacionalnom okvirnom kurikulumu obrađuje međupredmetnu temu uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi, obuhvaćeno je ukupno 90 nastavnih sati za svih osam ciljanih predmeta u dijelu gradiva koje se obrađuje u prvom polugodištu nastavne godine. Kurikul ima jasno postavljene ishode učenja kojima se razvijaju kompetencije vezane za predmet ali i digitalne kompetencije.

Kao pomoć učiteljima dostupan je i priručnik za implementaciju međupredmetnog IKT kurikula i digitalnih nastavnih materijala, koji sadrži tehničke pretpostavke i vještine nužne za uspješnu upotrebu digitalnih nastavnih materijala te konceptualni okvir kurikula kao i detaljne opise i razradu etapa nastavnog sata za svaki predmet.

Više pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Cjelovita kurikularna reforma
Anita Mikulandra / datum: 13. 3. 2015. 21:28

Kurikularna reforma jedna je od prvih mjera kojom započinje realizacija Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije na kojoj će raditi velik broj stručnjaka i radnih skupina.

Kako bi predložene promjene mogle odgovoriti na stvarne potrebe obrazovnog sustava, na kurikularnoj se reformi očekuje ključan doprinos učitelja, nastavnika, odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova.

Osnovana je i stranica na kojoj učitelji mogu pratiti novosti vezane za kurikularnu reformu.


[OPŠIRNIJE]U svim početnicama novi standard školskoga pisma
Anita Mikulandra / datum: 27. 1. 2014. 19:42

Od školske godine 2014./2015. na sve će udžbenike i radne bilježnice za početno učenje pisanja hrvatskoga jezika biti primijenjen novouspostavljeni standard školskoga rukopisnoga (uspravnoga i kosoga) i školskoga formalnoga (uspravnoga i kosoga) pisma objavljen u tiskanome izdanju Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (Zagreb, 2013.) na str. 4-5 i na internetskoj adresi pravopis.hr/slova 27. lipnja 2013. godine.


[OPŠIRNIJE]Online hrvatski pravopis sa oko 35.000 riječi
Anita Mikulandra / datum: 28. 6. 2013. 16:29

Pet od ukupno 14 autora i voditelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. Željko Jozić predstavili su novi Hrvatski pravopis, koji je od ponoći dostupan na internetskoj stranici pravopis.hr. Novi pravopis je prošao javnu raspravu u trajanju od mjesec dana.

Više pod opširnije ili klikom na sliku...

Hrvatski pravopis


[OPŠIRNIJE]Škrinjica materijala zdravstvenog odgoja za razrednu nastavu
Anita Mikulandra / datum: 4. 3. 2013. 16:15

Skupina autora iz Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono izradila je te na svojim stranicama objavila "škrinjicu materijala zdravstvenog odgoja". Primjere koji bi mogli biti zanimljivi učenicima, roditeljima i učiteljima tako je moguće vidjeti na stranicama Zdravstveni odgoj na adresi http://zdravstveniodgoj.wikispaces.com/Zdravstveni+odgoj.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane učitelje da se jave i prilože svoje ideje, mišljenja, preporuke  s ciljem razmjenjivanja iskustava i znanja koja će se upotrijebiti za zanimljiviju, motiviraniju i poticajniju nastavu.


[OPŠIRNIJE]Objavljen Portal Baltazar
Anita Mikulandra / datum: 31. 12. 2011. 16:32

Dana 21. prosinca 2011. godine na adresi baltazar.carnet.hr započeo je s radom CARNetov video portal Baltazar koji sadrži kompletni pedagoško - obrazovni program Zagreb filma.
 

Sadržajima na Portalu Baltazar mogu pristupiti samo korisnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o polaganju stručnog ispita učitelja i nastavnika
Anita Mikulandra / datum: 10. 11. 2011. 14:42

Svi pripravnici u osnovnim školama moraju nakon godine dana stažiranja polagati stručni ispit. Ovdje možete preuzeti Pravilnik o polaganju stručnog ispita.


[OPŠIRNIJE]Zanimljivi linkovi ...
Anita Mikulandra / datum: 10. 11. 2011. 13:59

http://www.ic.ims.hr/ - odlične stranice za učenje Windows-a, Office-a i sl.

http://www.normala.hr/ - udruga za promicanje matematike

Antonija Horvatek - izvrsne osobne stranice  Antonije Horvatek, matematika (Zadaci i rješenja s natjecanja iz matematike)

Ines Falak - stranice Ines Falak koje se bave razrednom nastavom

Savjeti-hr - Portal za korisne savjete

www.sretnodijete.net

http://www.klinfo.hr/ - prvi info vodič za klince i roditelje

Portal za medijsku kulturu


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o napredovanju učitelja u osnovnom i srednjem školstvu
Anita Mikulandra / datum: 10. 11. 2011. 13:53

Ovim se pravilnikom utvrđuju postupak i uvjeti ocjenjivanja i napredovanja učitelja, profesora, odgojitelja; stručnih suradnika i stručnih učitelja (u daljem tekstu učitelja i nastavnika) u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima (u daljem tekstu školama) u zvanje mentora i zvanje savjetnika.


[OPŠIRNIJE]Plan i program za osnovnu školu
Anita Mikulandra / datum: 10. 11. 2011. 13:28

Ovdje možete preuzeti Plan i program za osnovnu školu u elektronskom obliku koji je na snazi već nekoliko godina, a objavilo ga je Ministarstvo odgoja i obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o ocjenjivanju
Anita Mikulandra / datum: 10. 11. 2011. 12:57

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa donijelo je novi Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi. Stupanjem na snagu ovog akta prestaje vrijediti stari Pravilnik o načinu praćenja i ocjenjivanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi iz 1995. godine.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju