2020-11-11 18:11:00

Ostvaren projekt međunarodne razmjene straničnika u 2.b razredu...

I ove godine učenici naše škole sudjeluju u Međunarodnom projektu razmjene straničnika  povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (International School Library Month), a u organizaciji Međunarodnog udruženja školskih  knjižničara (International Association of School Librarianship).

Što je Međunarodni projekt razmjene straničnika (Bookmark Exchange Project)?

Međunarodni projekt razmjene straničnika uključuje izradu straničnika (bilo kojeg stila i oblika) koji se razmjenjuju s dodijeljenom školom partnerom poštom tijekom listopada ili ranog studenog. Projekt je to koji na jednostavan i zabavan način omogućuje stjecanje prijatelja diljem svijeta putem školskih knjižnica.

Tijekom razmjene straničnika moguća je i komunikacija naših učenika s učenicima iz zemalja partnera prilikom čega možemo saznati više o drugim kulturama i drugim načinima života.

Ove godine u Projektu sudjeluju učenici 2. b razreda sa svojom učiteljicom Anitom Mikulandra, učenici 3. b s učiteljicom Mirelom Kojić te učenici 8. a razreda sa svojom razrednicom i nastavnicom Likovne kulture Ivanom Barišić Tomšić. Velika nam je podrška i naš školski knjižničar Miljenko Kovačić koji nas je prije nekoliko godina i zainteresirao za ovaj projekt.

O našim partnerima…

Učenicima 2.b razreda dodijeljeni su partneri iz malog mjesta Diosig na zapadu Rumunjske.

Official school web site:  http://www.scoaladiosig.ro/ro/

Library page: http://bibliotecadiosig.blogspot.com/

Facebook:  https://www.facebook.com/scoaladiosig/

      https://www.facebook.com/kisiskola.bihardioszegi

Naši straničnici su otputovali...

Učiteljica Anita Mikulandra

 

Straničnici 2.b

Diosig


Osnovna škola Čazma