2020-06-15 10:10:44

Međunarodni webinari i u našoj školi

    Da podsjetimo čitatelje  Osnovna škola Čazma  prijavila je Erasmus+ projekt Izvan zidova učionice te je iz fonda Europske unije dobila 19 632,00 eura nepovratnih sredstava.

 Projekt "Izvan zidova učionice" omogućio je učiteljima OŠ Čazma edukaciju u inozemstvu.

  Cilj škole bio je razvijati kod učitelja inovativne načine poučavanja te transformirati nastavu iz konvencionalnih metoda poučavanja u obrnutu učionicu. Takav način rada brzo smo usvojili i primjenjivali tijekom nastave na daljinu . Učenicima smo željeli pružiti mogućnost korištenja digitalnih alata na istoj razini kao i u drugim moderniziranim školama. U tome smo i uspjeli jer smo od MZO i Grada Čazme opremljeni vrlo modernom IKT opremom.  Kao učitelji imamo i obvezu sudjelovati u raznim programima osposobljavanja nastavnika i praćenje suvremenih trendova u nastavi, a kao korisnici Erasmus+ programa moramo svoja znanja prenijeti na što je moguće više učenika i učitelja.

  Nakon edukacije učitelji su dužni primijeniti naučeno u učionici ,a nakon toga prenijeti svoje znanje i prezentirati svoje uratke drugim učiteljima. Učitelji OŠ Čazma su bili vrlo uspješni u tome. Već su nekoliko puta putem webinara prezentirali rad na državnoj razini uz pokroviteljstvo MZO-a. No naši učitelji su otišli i korak dalje te su svoja znanja počeli širiti i na međunarodnoj razini. Učiteljica engleskog jezika Danijela Šajtar održala je debatu i dva petnaestominutna predavanja na engleskom jeziku s učiteljima iz različitih europskih  zemalja .   

  Govorila je o projektima koje provode vrijedne učiteljice i učenici naše škole. Pričala je o Erasmus + projektu i  eTwinning projektima: A small drop for a big waterfall i Climate changes koji su proizašli kao rezultat edukacije naših učitelja. Uz Danijelu Šajtar u provedbi projekata su sudjelovale učiteljice: Ivana Moguš, Antonija Trgovac, Anita Mikulandra i Tamara Brozović Jurišić.

  Uz projekt Izvan zidova učionice povezali smo i lokalni projekt Čazma Natura 2000. Cilj projekata bio je potaknuti učenike na konkretne mjere kojima ćemo pokušati ublažiti klimatske promjene. Učenicima je omogućeno da konkretna rješenja prenose dalje u svoje kućanstvo i lokalnu zajednicu. 

 Danijela Šajtar,mag.prim.educ

Fotografije pod opširnije...

 


Osnovna škola Čazma