preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čazma

Login
Tražilica
Škola za život

           Škola za život

 

     Uspostava sustava razvoja

 

      I naša škola sudjeluje

         u projektu Drvokod

 

Točno vrijeme ...

Brojač posjeta

 

web counter
 
 

 

https://volimbiologiju.weebly.com/

 

 

____________________________________

 

Web stranica za Prirodu i Biologiju

Učiteljica Ivana Moguš

 

 

PONUDE

 

 

 

Izdvojeni linkovi

Pravilo donjeg rublja

Sigurnost na Internetu

 

 

Face to face

« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa mi se što naša škola sudjeluje ueksperimentalnom programu "Škola za život".
Časopis Bug
Igre - bug.hr
02.12.2021. 12:10
Titanfall povučen iz prodaje, serveri se gase početkom ožujka
Nakon duge borbe s hakerima i DDoS napadima, Respawn je odlučio priznati poraz i ukloniti Titanfall iz prodaje, dok će serveri za one rijetke koji ga igraju biti dostupni do 1. ožujka

30.11.2021. 12:37
Company of Heroes 3 kreće s multiplayer pre-alpha testiranjem
Ekipa Relica nas je ugodno iznenadila najavom multiplayer pre-alphe nadolazećeg RTS-a Company of Heroes 3 koja kreće danas i imamo je priliku isprobavati do 6. prosinca

Vijesti
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 403
Arhiva naših vijesti

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Sukob interesa.pdf

Popis lektire

Eko kutak

Korisni sadržaji

 

 

 

 

 

 

eTwinning
eTwinning projekt "Pjevaj, sviraj, pleši - The Beatles"
Anita Mikulandra / datum: 15. 11. 2021. 18:44

Pogledajte...

https://wakelet.com/wake/8VEdOjwZIuJniHjGs6VEz


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Međunarodni dan ježeva (10.studenog)
Anita Mikulandra / datum: 11. 11. 2021. 20:53

Učenici 1. i 3. razreda Područne škole Dapci sa svojom učiteljicom Valentinom Erjavec i učiteljicom Engleskog jezika Ivanom Devčić uključili su se u eTwinning projekt Međunarodni dan ježeva. Obilježavanju su se priključili i učenici 1.a razreda OŠ Čazma. Ciljevi projekta bili su razvijati ljubav prema životinjama,  upoznati se s karakteristikama ježeva, njihovom prehranom, njihovim značajem i načinima kako ih možemo zaštititi.

  Tijekom projekta učenici su gledali video i prezentaciju o ježevima, pjevali pjesme o ježevima, izrađivali likovne radove različitim tehnikama, rješavali kviz, slagali slagalice te izrađivali sklonište za ježeve u dvorištu škole. Na sam Međunarodni dan ježeva 10. studenog učenici su sudjelovali u webinaru s učenicima iz Srbije i Poljske.

Učiteljica engleskog jezika Ivana Devčić

Kako je sve to izgledalo pogledajte pod opširnije.

 


[OPŠIRNIJE]Ostvaren eTwinning projekt u 4.a razredu - "Dan jabuka"
Anita Mikulandra / datum: 6. 11. 2021. 10:35

Učenici 4.a razreda sudjelovali su u eTwinning projektu "Dan jabuka 2021". Različitim aktivnostima kroz nekoliko dana su upoznali različite sorte jabuka u našem zavičaju te smo o tome napravili digitalnu knjigu. Čitali smo i recitirali pjesmu "Jabuka", crtali jabuke, sakupili recepte za kolač s jabukama i napravili digitalnu kuharicu. Ukrasili smo naš pano jabukama na kojima smo napisali imenice, glagole i pridjeve koji opisuju jabuku, pisali pjesme o jabukama, pravili kolače od jabuka i dobro se pogostili. Dio naših aktivnosti vidljiv je u fotografijama pod opširnije.

Učiteljica Trgovac Antonija


[OPŠIRNIJE]Učenici 4.a razreda su i ove godine dobili europsku oznaku kvalitete za rad u eTwinning projektima
Anita Mikulandra / datum: 6. 11. 2021. 09:56

Svojom kreativnošću i radom pokazali su kulturnu baštinu svog zavičaja, prirodne ljepote i povijesne znamenitosti zavičaja. Brinuli su o ekološkoj dimenziji i važnosti očuvanja naše planete Zemlje, o zdravom životu i zdravoj ishrani, te kako se kroz igru i različite aktivnosti uči o zavičaju. Snimali su videa, stvarali digitalne knjige, prezentacije, recitirali, glumili, pjevali...  Surađivali su s učenicima iz Italije, Turske, Portugala, Poljske, Ukrajine, Slovenije i mnogih drugih država. Ponosna sam na svoje učenike i zahvalna roditeljima na suradnji. Dobili smo oznaku Europske kvalitete za 9 projekata: Igram se i učim/I play and learn, Ljepote moje domovine/The beauties of my homeleand,  Virtual visit to my city , Uz čitanje riječi rastu/Words growe by reading, Živimo zeleno/Living greenly, Webclassroom/Webučionica 2.0, Živimo zdravo/We live healthy, 100. dan u školi/100th day in school, Ljubav nas veže i spaja/ Love binds and unites us.

Učiteljica Anitonija Trgovac

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Ostvaren eTwinning projekt "U svijetu likovnih umjetnika 4" u 3. b razredu
Anita Mikulandra / datum: 3. 11. 2021. 13:15

Učenici 3.b razreda sudjelovali su u eTwinning projektu "U svijetu likovnih umjetnika 4". Cilj projekta bio je upoznavajući najveće likovne umjetnike svijeta i domovine  potaknuti učenike na učenje i stvaranje vlastitih likovnih djela, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulumom likovne kulture i međupredmetnih tema. U zadatku smo trebali obraditi 6 umjetnika od toga jednog hrvatskog umjetnika. Dosad smo upoznali 6 umjetnika: Charlesa McGee-a, Roy-a Lichtensteina, Keitha Haringa, Snježanu Vidović, Vasilija Kandinskog i Tima Burtona.

Svakog umjetnika upoznali smo pomoću prezentacija, videouradaka, reprodukcija, nakon čega smo istaknuli njegovu važnost u likovnom svijetu i način stvaranja.

Projektne aktivnosti prezentirane su putem TwinSpacea i Facebook grupe projekta.

Učiteljica Anita Mikulandra


[OPŠIRNIJE]Ostvaren eTwinning projekt "EU CODE WEEK – PIXELART 2" u 3. b razredu
Anita Mikulandra / datum: 2. 11. 2021. 15:57

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Ove godine održavao se od 9. do 24. listopada 2021. godine. Europskom tjednu programiranja pridružili su se i učenici 3. b razreda OŠ Čazma. Na događaj su se prijavili i u eTwinnning projektu EU CODE WEEK – PIXELART 2.

Učenici 3.b razreda OŠ Čazme uključili su se ove godine u eTwinning projekt EU Code week – Pixel art 2 – kodiranje  Pixel art tehnikom. Cilj projekta bio je potaknuti učenike na jednostavan pristup kodiranju pomoću PixelArt tehnike. Učenici 3. b razreda već sudjeluju teću godinu u Europskom tjednu kodiranja i jako im se sviđaju aktivnosti kodiranja.

Na početku projekta prijavili smo na stanici Code weeka školu i događaj koji ćemo imati u Tjednu kodiranja. U tehnici Pixelarta izradili smo životinje, biljke, ime našeg grada, obitelj…

Stavili smo nekoliko radova na zajedničku Linoit ploču projekta:

http://linoit.com/users/SANJA_uciteljica/canvases/MOJA%20OBITELJ%20%2F%20MY%20FAMILY

http://linoit.com/users/SANJA_uciteljica/canvases/%C5%BDIVOTINJA%20%2F%20ANIMAL

Za svoj rad na kraju aktivnosti dobili smo certifikate. 

Učiteljica Anita Mikulandra

 

Nekoliko radova možete pogledati pod opširnije, a ostatak se nalazi na Twinspace stranici projekta.

 


[OPŠIRNIJE]Projekt „Cultural Heritage“ nagrađen Europskom oznakom kvalitete
Anita Mikulandra / datum: 29. 10. 2021. 13:30

Naša škola ponovno je nagrađena Europskom oznakom kvalitete ovoga puta za projekt „Cultural Heritage“. Nositelji projekta u našoj školi bile su učenice 4.a razreda Ramona Varga, Tamara Vunić i Mila Đuran te učiteljica Engleskog jezika Ivana Devčić, ali su im tijekom godine u pojedinim aktivnostima pripomogli i ostali učenici 4.a kao i učenici bivšeg 4.r. Područne škole Gornji Draganec te 2. i 4. r. Područne škole Dapci. Projekt je trajao od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine. U projektu  su sudjelovali učenici i učitelji iz Turske, Azerbajdžana, Tunisa, Francuske, Ukrajine, Grčke i Hrvatske. Ukupno 136 učenika i 17 učitelja. Cilj projekta bio je osvijestiti bogatstvo svoje vlastite kulture ali i upoznati kulture drugih naroda. Tijekom projekta svaki od partnera u projektu predstavio je  svoj grad, školu, jezik, narodne običaje, rukotvorine, narodne nošnje, narodne plesove i tradicijske igre.

Ivana Devčić

Pod opširnije pogledajte neke od naših radova.


[OPŠIRNIJE]Ostvaren eTwinning projekt u 3.b razredu - "Dan jabuka 2021"
Anita Mikulandra / datum: 22. 10. 2021. 19:30

Učenici 3. b razreda i ove godine sudjelovali su u eTwinning projektu "Dan jabuka 2021". Cilj projekta bio je upoznati učenike s utjecajem jabuke na naše zdravlje, upoznati vrste jabuka, put razvoja jabuke od sjemenke do ploda, način konzumiranja jabuke i proizvoda od jabuka, organizirati kreativne, likovne i literarne radionice, uključiti jabuku u matematičke zadatke i upoznati igrokaze u kojima važnu ulogu ima jabuka.

Projekt je trajao nekoliko dana. Imali smo različite aktivnosti: slagali smo puzzle, čitali igrokaz „Muke zbog jabuke“, pričali smo o vrstama jabuka koje jedemo, igrali memory o vrstama jabuka, naučili smo pjesmu „Mali bratec Ivo“ uz pokrete, slikali smo jabuke poput poznatog slikara Kandinskog, razgovarali smo o životnom ciklusu jabuke i upoznali dijelove ploda. Samostalno smo oblikovali priče prema nizu slika, rješavali smo zadatke iz matematike, izradili smo u Wordartu oblak riječi o jabuci, zapisali smo naše recepte s jabukama, tražili smo mudre izreke o jabukama, radili smo zdravi sok od jabuka i zasladili se zdravim muffinima. Na kraju smo proveli i evaluaciju naših aktivnosti…

Mali dio naših aktivnosti vidljiv je u priloženim fotografijama, a ostali materijali nalaze se na Twinspaceu projekta.

 

Učiteljica Anita Mikulandra

Fotografije pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju